Încep lucrările de extindere şi modernizare a Talciocului

0
1832

Primăria Galaţi va investi aproape patru milioane de lei (fără TVA) pentru extinderea şi modernizarea Talciocului, care acum funcţionează în spaţii improprii atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători, cu dotări depăşite. Biroul de Presă al instituţiei a anunţat că asocierea de firme Constructa Mecanique – Obercons Comp – Gendav a câştigat contractul scos la licitaţie de municipalitate, cu o ofertă de 3.947.724, 64 lei (fără TVA), şi are la dispoziţie nouă luni pentru a executa lucrările.

„Proiectul prevede amplasarea a 5 corpuri cu funcţiuni şi suprafeţe diferite, alcătuite din containere metalice termoizolate şi echipate corespunzător, cu excepţia parcării. Conform contractului, talciocul va fi acoperit, se vor realiza spaţii destinate alimentaţiei publice şi vânzării de produse, dotate la standardele actuale, zone special destinate parcării autoturismelor pentru vizitatori, dar şi pentru cetăţenii care locuiesc în zonă, refacerea reţelei de iluminat public (cu LED). De asemenea, vor fi refăcute în totalitate spaţiile verzi”, informează Biroul de Presă.

Primarul Ionuţ Pucheanu aminteşte că târgul auto va fi relocat pe strada Macului, „aici nefiind un spaţiu conform pentru desfăşurarea acestei activităţi specifice”. „Prin această investiţie sperăm să îi convingem pe toţi cei care au maşini la vânzare că spaţiul public sau locurile de parcare, şi aşa puţine, nu sunt spaţii expoziţionale. Cei care vor dori să îşi vândă propriul autoturism sau care gestionează o afacere care implică vânzarea/cumpărarea de maşini vor avea aici spaţii suficiente disponibile şi în timpul săptămânii nu doar în zilele de weekend. De asemenea vor exista spaţii special amenajate pentru comercializarea pieselor auto şi locuri de parcare pentru vizitatorii târgului.”, declara, în luna ianuarie, primarul Ionuţ Pucheanu, când anunţa că proiectarea şi execuţia noului târg auto va costa peste 3,3 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.