Incendiu la Umbrărești, din cauza improvizațiilor electrice

0
1385

Dispeceratul Integrat ISU-SAJ a fost anunțat, astăzi, la ora 11.30, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Umbrărești. S-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere de la Garda de Interventie Ivesti si Sectia de Pompieri Tecuci. Potrivit ISU Galați, „când au ajuns la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței si anexei gospodărești, pe o suprafață de circa 100 mp. Pompierii militari au lucrat curajos timp de două ore pentru a lichida incendiul în limitele găsite. Cu tot efortul depus, incendiul din anexă s-a extins la acoperisul casei si au ars pe o suprafață totală de 90 mp.  Totodată, a fost distrus mobilierul din interiorul a 3 camere, mai multe aparate electrocasnice, mobilierul precum și o cantitate însemnată de materiale textile. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20.000 de lei. Incendiul a izbucnit din cauza instalațiilor electrice exploatate necorespunzător, cu improvizații.

Majoritatea incendiilor din apropierea sezonului rece sunt provocate de suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice sau pot fi declanşate de sistemele de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) care, exploatate necorespunzător sau nesupravegheate, pot provoca adevărate tragedii.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galati recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor, sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

– înainte de folosire, sobele şi coşurile de fum trebuie verificate amănunţit şi dacă este cazul, reparate sau curăţate corespunzător înainte de a fi utilizate; amplasaţi în faţa uşiţelor sobelor o tăviţă metalică pentru a vă feri de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului; nu lăsaţi sobele în funcţiune fără supraveghere; nu utilizaţi instalaţiile şi aparatele electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeaşi reţea; lucrările de întreţinere şi reparaţii la instalaţiile electrice se execută numai de personal autorizat; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe ori aparatele de încălzire electrice).

Sfatul ISU Galati este: „Cetăţeni, nu uitaţi! E mult mai uşor să previi un incendiu decât să-l stingi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.