Incendiu la saivan: 700 de oi evacuate, 2.000 de baloţi de paie arşi

0
659

Peste 2.000 de baloţi de paie au fost cuprinşi de flăcări, iar 700 de oi au fost evacuate, în urma unui incendiu izbucnit, luni, la un saivan de animale din localitatea gălăţeană Vârlezi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

La faţa locului s-a deplasat iniţial o autospecială de la Garda de Intervenţie Târgu Bujor, dar din cauza vântului puternic care ameninţa să extindă focul către saivan şi alte trei şuri de paie, a fost chemată încă o maşină de stingere de la Secţia de Pompieri Galaţi.

Până la sosirea pompierilor, care au acţionat pentru localizarea incendiului ce cuprinsese 2.000 de baloţi de paie, proprietarul locului a apucat să evacueze cele 700 de oi din saivan.

,,Momentan, încă se acţionează pentru lichidarea incendiului şi nu mai există pericolul extinderii focului, dar vântul puternic îngreunează acţiunea de stingere a
acestuia. Fânul este desfăcut cu ajutorul unui excavator de la o gospodărie particulară, în timp ce pompierii lichidează ultimele focare”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.