Incendiu de apartament pe strada Saturn

0
942

Şase persoane, aflate într-o sală de sport de la parterul unui bloc de pe strada Saturn, au fost evacuate, miercuri, de pompierii militari, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament situat în vecinătatea acesteia, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

Două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi au intervenit pentru localizarea unui incendiu izbucnit la parterul blocului I7.

,,Când au ajuns la incendiu, focul se manifesta violent la un apartament de la parter, cu degajări masive de fum în zonă. Un echipaj SMURD a fost prezent la eveniment, pentru a asigura primul ajutor posibilelor victime intoxicare cu fum. Momentan nu sunt victime, locuitorii din bloc sunt sfătuiţi să rămână în interior, cu geamul deschis şi uşile acoperite împotriva fumului din casa scării”, a declarat Ionaşcu.

El a precizat că a existat pericolul exploziei din cauza unei butelii în apartament.

,,Au ars numeroase materiale textile, mobilerul dintr-o cameră şi a fost degradat întreg apartamentul. Au fost evacuate şase persoane din sala de sport prezentă la parterul blocului”, a menţionat Ionaşcu.

Cauza incendiului a fost utilizarea necorespunzătoare a buteliei de gaze lichefiate.

,,Aragazul a fost lăsat nesupravegheat, iar furtunul buteliei s-a fisurat şi a produs un incendiu care a prins o perdea apoi s-a extins în apartament”, a explicat Ionaşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.