Incendii de vegetație uscată pe o suprafață de 25 de ha

0
225

În ultimele zile ale lunii iulie, pompierii gălățeni  au intervenit pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii la vegetaţie uscată pe raza municipiului Galați, fiind afectată o suprafaţă totală de 25 hectare. Potrivit ISU Galați, “lipsa precipitaţiilor dar şi alte cauze generează în continuare o creştere a numărului de incendii de miriște și vegetație uscată. Din  acest motiv reamintim importanța măsurilor preventive care trebuiesc respectate pentru evitarea extinderii incendiului către gopodării și autoturisme.

Astfel, în data de 28 iulie, un echipaj al Gărzii de Intervenție Ivești a intervenit la prânz pe strada Blăjeri, unde vegetația uscată care ardea, amenința să cuprindă o gopodărie. După o oră, incendiul a fost stins operativ de pompierii militari și o mașină a SVSU Ivești, înainte să afecteze locuința. Au ars 3000 mp de mărăciniș și vegetație uscată, cauza fiind folosirea focului deschis în spații deschise. Un alt incendiu având o cauză asemănătoare a avut loc miercuri la Cavadinești, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenție Berești, s-au luptat timp de 3 ore pentru a stăpâni flăcările. Au ars în totalitate 10 hectare de miriște și grâu, dar și  10 ha de4 vegetație uscată de pe un teren viran.

Imediat după ce au lichidat incendiul din Cavadinești, cele două autspeciale ale Gărzii Berești, au fost solicitate să intervină în localitatea Balintești, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reușise să distrugă numeroși stupi de albine aflați în zonă. După 3 ore de intervenție, bilanțul însuma 4 hectare de vegetație uscată și pădurea de salcâmi afectată pe aceași suprafață. Cauza de incendiul a fost declarată ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Tot în data de 28 iulie, la ora 17.50, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Berești-Meria pentru a lichida incendiul care afecta o plantație de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Grivița. S-au deplasat 2 autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Berești, care au lichidat incendiul de vegetație uscată înainte să fie distrusă toată plantația. Au ars 1,5 ha de mărăciniș și salcâmi”.

Și în această dimineață, la ora 03.10, “două autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Ivești au fost solicitate să intervină în localitatea Ivești. Când au ajuns la locul intervenției, incendiul se manifesta cu violență la interiorul unei fabrici de confecții, pe lina de croitorie și la acoperișul clădirii din strada Eliade Rădulescu. Pompierii militari au intervenit operativ și au lichidat incendiul, salvând de la incendiu hala de producție și clădirea de birouri din imediata vecinătate. Au fost distruse bunuri în valoare de 300.000 lei, constând în acoperișul fabricii, salopete, materia primă din croitorie. Au fost degradate mașini de cusut, o presa de călcat, instalația de climatizare, tâmplăria PVC și mobilierul. Cauza de incendiu a fost efectul termic produs de un conductor defect sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, mai informează ISU Galați.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 4 =