Încăierare în Penitenciarul Galați. Un deținut a fost rănit

0
765

Bătaie în toată regula, marți, în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Galați. Cinci deținuți s-au încăierat, unul dintre ei fiind rănit și transportat la Spitalul de Urgență, sub escortă. Altercația a fost aplanată de forțele de ordine din penitenciar, iar deținuții implicați au fost mutați în celule separate. În caz, atât conducerea Penitenciarului, cât și Poliția au deschis anchete pentru a lămuri împrejurările exacte în care s-a produs incidentul.

”Față de deținuții agresori implicați în incident, s-a luat măsura separării de restul persoanelor custodiate. Aceștia au fost prezentați la cabinetul medical al unității, fără recomandare ulterioară de investigații sau îngrijiri spitalicești. Cel de-al cincilea deținut a fost prezentat la o unitate spitalicescă din rețeaua sanitară publică, pentru un consult de specialitate.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea organelor judiciare și la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

De asemenea, la nivelul unității, a fost declanșată procedura disciplinară față de persoanele private de libertate implicate, cauzele și împrejurările producerii incidentului urmând a fi stabilite ulterior verificărilor”, precizează Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Potrivit unor surse, altercația din penitenciar ar fi fost o reglare de conturi, iar deținutul rănit este un cunoscut proxenet și traficant de carne vie din Galați, zis Cristi ”Spaidăr”. El este condamnat pentru că a agresat un medic ginecolog, care a refuzat să îi facă un avort concubinei proxenetului, fiind cercetat în alte două dosare penale, pentru agresarea unui taximetrist și pentru trafic internațional de persoane.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + eighteen =