Încă un proiect major de infrastructură pe fonduri europene. Încep lucrările pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc

0
707

Primăria Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru), după ce municipalitatea a obținut finanțare europeană în acest scop.

Contractul de proiectare și de execuție a lucrărilor, în valoare de 82.109.273,53 fără TVA, a fost semnat cu asocierea firmelor Lemacons SRL, Tancrad SRL, Mari-Vila Com SRL și Add Global Design SRL, ca urmare a încheierii licitației publice.

Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru) este de 104.746.875,96 lei (aproximativ 22 de milioane de euro), din care cheltuielile eligibile reprezintă 88.312.842,09 lei.

În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor, precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere, 6.731 mp piste pentru biciclete, 17.405 mp trotuare reabilitate și 38.550 mp parte carosabilă reabilitată, plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

Din punct de vedere al tehnologiei de execuție a lucrărilor propuse în cadrul acestei documentații, se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părții carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuția de piste noi de pentru bicicliști; execuția liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene prezente pe străzile analizate; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace camine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere si indicatoare rutiere.

Durata de execuție a lucrărilor este de 20 de luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Apel de proiecte nr. POR/2018/4/4.1/1.

Primăria municipiului Galați mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene pentru modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, care beneficiază, pentru prima dată, de lucrări de modernizare în valoare de peste 20 de milioane de euro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =