Încă un pas pentru schimbarea la față a Galațiului. Cablurile de pe stâlpi vor fi îngropate!

0
1618

Cablurile de pe stâlpi, care urâțesc orașul și care cedează atunci când sunt fenomene meteorologice extreme, lăsând fără servicii numeroși consumatori, vor fi îngropate. Această investiție, care, potrivit primarului Ionuț Pucheanu, se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, va fi derulată de compania RCS-RDS, care a primit deja avizul din partea municipalității pentru a dezvolta rețeaua subterană, pe care o va pune ulterior la dispoziția tuturor celorlalți operatori privați în mod transparent și nediscriminatoriu.

„Primăria municipiului Galați urmează să încaseze o taxă anuală în valoare de 256.669,75 de lei pe o perioadă de 49 de ani pentru zonele în care a fost solicitat accesul în domeniul public. Galațiul este al șaselea oraș din țară care implementează acest sistem de rețele integrate și interconectate amplasate exclusiv subteran. Un astfel de proiect aduce ca beneficii majore îmbunătățirea aspectului vizual general al orașului, dar și optimizarea modalităților de furnizare de servicii către cetățeni”, a declarat edilul șef.

Printre cartierele vizate de RCS-RDS se numără Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Țiglina I, Mazepa I și Mazepa II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.