Încă un pas pentru refacerea Plajei Dunărea

0
3260

Așa cum anticipa, săptămâna trecută, primarul Ionuț Pucheanu, aflat la recenta ședință a Consiliului Local, astăzi a avut loc procedura de predare-primire a bunurilor de la Plaja Dunărea pe care, în ultimul an, le-a avut în concesiune firma S.C. Karan Business & Finance S.R.L, cea care ar fi trebuit să transforme obiectivul într-un modern complex de distracție și relaxare pentru gălățeni.

Reamintim că în luna aprilie primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, s-a întâlnit cu reprezentanții firmei care a preluat, în aprilie anul trecut, contractul de concesiune a Plajei Dunărea, Karan Bussines & Finance, firmă care ar fi trebuit să reabiliteze și modernizeze Plaja Dunărea. Potrivit contractului de concesiune, era prevăzută o investiție totală de 6,25 milioane euro, cu care ar fi trebuit reabilitate cele două bazine și realizate diverse investiții: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi, unul de tip SPA, parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare etc. În în realitate, nu s-a făcut nimic din toate acestea, firma oferind vara trecută, spre nemulțumirea gălățenilor, condiții improprii de relaxare și distracție.  În aprilie a.c. însă noul acționar majoritar (în locul lui Neculai Gălățanu), Mohammad Rezazadeh Kermani, un cetățean italian de origine iraniană, s-a întâlnit cu primarul Ionuț Pucheanu și a promis public faptul că va respecta obligațiile din contractul de concesiune și va transforma Plaja Dunărea într-un obiectiv de relaxare și distracție modern. Totuși, acționarul nu a putut respecta nici măcar termenul până la care ar fi trebuit să prezinte Primăriei un calendar al lucrărilor, cu termene clar stabilite – document în lipsa căruia, teoretic, ambele părți (Primăria și firma Karan) ar fi trebuit să rezilieze, amiabil, contractul. Însă reprezentanții firmei Karan nu numai că nu s-au retras, fără discuții, din contract dar chiar au avansat ideea că municipalitatea ar trebui să le plătească despăgubiri pentru banii investiți până acum în Plaja Dunărea!, o idee respinsă ferm de primarul Ionuț Pucheanu: „Din punctul nostru de vedere pretențiile lor sunt nejustificate, căci neducerea la îndeplinire a contractului nu a fost vina Primăriei… în plus, firma a avut un an la dispoziție să notifice problemele pe care le invocă, deci orice formă de despăgubire nu-și are locul. Sigur, ei au dreptul să ceară, dar consultanții noștri nu cred că se pune problema de vreo blocare a bunurilor, deci vom urma pașii legali”.

“S-a semnat procesul verbal de predare primire a bunurilor concesionate de S.C. Karan Business & Finance S.R.L. Procesul verbal de predare primire a intervenit de comun acord între părți în conformitate cu notificarea trimisă de municipalitate în data de 26.04.2018 și prevederile contractului de concesiune semnat la data de 11.04.2017”, a transmis, astăzi, Biroul de presă al Primăriei Galați. Cât privește „pașii” următori, săptămâna trecută, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a declarat că dacă va fi tehnic posibil, până la finele verii unul din cele două bazine ale Plajei Dunărea va fi funcționabil, iar dacă starea tehnică a bazinului nu va face posibilă această intervenție, gălățenii vor avea, vara viitoare un ștrand modern. “După această procedură de predare-primire urmează ca specialiștii noștri să evalueze posibilitatea ca Primăria să facă sau nu o investiție rapidă în reabilitarea unuia din cele două bazine… Pentru a se înțelege, bazinele sunt construite de tipul bazin în bazin, adică e vorba despre o cuvă care ține altă cuvă. Temerea este ca bazinul să nu fie afectat de infiltrații. Dacă specialiștii vor spune că e ok, vom interveni rapid și sperăm ca până la finele verii să avem măcar un bazin pentru gălățeni. Dacă expertiza va recomanda luarea altor măsuri, vom intra pe o proiectare rapidă și sperăm ca în 2019 să avem un ștrand la minim de calitate și confort”, a declarat, săptămâna trecută, primarul Ionuț Pucheanu. Acesta a adăugat că fondurile pe care municipalitatea urmează să le aloce pentru Plaja Dunărea vor fi fie fonduri europene, fie de la bugetul local (prin redirecționarea banilor alocați inițial către alte proiecte care, din varii motive, nu mai necesită investiții urgente).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.