Încă un pas pentru ca Galațiul să devină Smart City! Primăria a lansat aplicația Galați City App

0
1208

Primăria municipiului Galați a mai făcut un pas pentru a transforma orașul într-un Smart City. După ce a redus birocrația și le-a facilitat cetățenilor și potențialilor investitori obținerea certificatului de urbanism (prin intermediul unei platforme online) și a introdus programările pe internet pentru eliberarea actului de identitate, instituția a lansat, astăzi, aplicația Galați City App, destinată atât cetățenilor orașului, cât și turiștilor.

”Este o aplicație pe care orașele din Vestul României o utilizează de ceva vreme. Are două componente majore – pe de o parte oferă o prezentare a ceea ce poate oferi Galațiul pentru cei ce poposesc la malul Dunării, dar și cetățenilor, care pot afla mult mai ușor ceea ce se întâmplă în oraș (despre evenimente și nu numai), iar cea de-a doua componentă este aceea de relaționare directă cu cetățeanul. Acest lucru se traduce prin faptul că prin această aplicație cetățenii pot trimite în timp real sesizări Primăriei, pe care le putem urmări mult mai ușor la nivelul rezolvării sau răspunsului pe care angajații Primăriei ar trebui să-l ofere cetățenilor care ridică probleme sau fac sesizări”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În cadrul evenimentului, edilul a lansat invitația de a se înscrie în aplicație tuturor operatorilor care doresc să își promoveze serviciile (de cazare, masă etc) pe care le oferă gălățenilor și turiștilor, dar și evenimentele pe care le organizează.

Aplicația mobilă Galați City App  este deservită de website-ul cu același nume și conține informații despre cele mai importante obiective turistice din oraș, instituții de cultură, muzee, parcuri, dar și locuri de cazare, masă și agrement. Cu ajutorul aplicației, gălățenii și vizitatorii orașului vor avea agenda evenimentelor pe telefonul propriu, dar nu numai. Aplicația este disponibilă în limbile română și engleză și poate fi descărcată de către utilizatorii Android și iOS, de pe platformele Google Play și App Store.

Modulul „Raportări și incidente” a reprezentat un motiv de investire în aplicație

Din dorința de a facilita comunicarea cu cetățenii, Primăria municipiului Galați a optat pentru inserarea modulului „Raportări și incidente” în aplicație. Astfel, chiar de astăzi, gălățenii pot trimite sesizările lor direct către Primăria Galați. Pentru a asigura operativitatea modulului, raportările se vor putea efectua doar prin autentificarea pe baza adresei de email și a numărului de telefon. Astfel, Galați City App devine primul ghid turistic digital și platformă interactivă pentru cetățeni a celui mai mare port fluvial de pe Dunăre.

Identitatea vizuală Galați City App

Identitatea vizuală a logo-ului Galați City App se bazează pe Manualul de brand al Municipiului Galați inițiat de Primărie în anul 2017. Brandul Galațiului se bazează  pe elemente din stemă specifice orașului (peștele, vaporul), dar și elemente de arhitectură și patrimoniu spiritual.

Galați City App este construită pe platforma Eventya, startup-ul românesc cu același nume care s-a dedicat implementării unui sistem flexibil de comunicare între organizații și comunitățile lor.

Achiziția ”Modulului de Comunicare și Informare publică (Eventya Open City) și a Ghidului Turistic Digital, pe baza platformei Eventya” a avut ca ofertant Eventya Co SRL, cu oferta financiară 58.300 lei, fără TVA, suma ce se achită de către beneficiar timp de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.