Încă un pas către un oraș civilizat și modern. Containere securizate și dotate cu senzori, pentru colectarea selectivă a deșeurilor

0
1434

Gălățenii care locuiesc în cartierul Mazepa, în zona Complexului Ancora, au la dispoziție containere modulare moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că municipalitatea a demarat un proiect pilot privind colectarea deșeurilor, care face parte din strategia de modernizare a celor peste 200 de puncte de colectare selectivă din oraș.

„Am demarat un proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor, în cadrul căruia punem la dispoziția cetățenilor un modul modern, securizat și prevăzut cu senzori pentru detectarea nivelului de umplere, conectat la dispeceratul Ecosal. Acest modul a fost montat în zona complexului Ancora, înlocuind cele două puncte de colectare existente acolo. Proiectul face parte din strategia de modernizare a punctelor de colectare selectivă din municipiului Galați”, a precizat edilul șef.

Autoritățile își doresc puncte de colectare a gunoiului moderne, subterane și supraterane, în tot orașul, pentru eliminarea focarelor de infecţie, a mirosurilor neplăcute, a mizeriei din proximitatea punctelor de colectare, dar şi golirea containerelor în condiţii de igienă. Iar accesul la containere să fie permis doar persoanelor autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.