Încă un ministru liberal a venit în campanie electorală să spună nimic

0
694

Din ciclul Febra Galbenă. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a venit la Galați pentru a vizita incognito(!!!) un fost bazin olimpic de înot, aflat în ruină. După vizita de sanchi făcută alături de demolatorul PNL George Stângă, ministrul ne-a anunţat că nu are bani să refacă obiectivul şi că ar vrea să-l dea autorităţilor locale, dar care fiind pesediste, nu s-ar fi prea interesat de soarta bazinului. Chipurile, speranţa ca bazinul să fie reabilitat poate apărea doar dacă Întâiul Deratizator al judeţului, adică beleua de Stângă, va ajunge preşedinte CJ.

„Este un obiectiv al Ministerului Tineretului și Sportului, soluții există, nu doar în campania electorală… Resursele ministerului sunt limitate… Soluția este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Județean este la îndemână, ar fi un prim pas, ar oferi posibilitatea viitorului Consiliu Județean (cu Stîngă şef-n.r.). O resursă foarte nefolosită, dacă nu ignorată, vorbim despre fondurile europene”, a spus Stroe, echipat regulamentar cu cămaşă albă şi pantaloni, nu în chiloţi.

Pe bună dreptate, afirmaţiile ministrului, care venise în campanie electorală să susţină tandemul ,,sportiv” Stângă-Moroşanu, a şucărit adevăratul tandem performant Pucheanu-Fotea, care a făcut numeroase demersuri pentru trecerea bazelor sportive de la Guvern la administrația locală, dar s-a lovit de cerbicia unor miniştri de talia lui Stroe, adică chiloţari.

„Noi am făcut mai multe demersuri ca să luăm această bază sportivă și alte obiective lăsate de minister în paragină. Avem și hotărâri ale consilierilor județeni. Domnul ministru a venit la Galați în campanie electorală, ca să ne spună ceea ce noi știm: ministerul vrea să scape de aceste baze, noi le vrem, dar tot ministerul nu face pașii necesari. Astăzi le preluăm dacă ni le dă, culmea chiar am făcut o nouă solicitare ministerului pe această temă”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Și reprezentanții Primăriei Galați au făcut demersuri pentru a intra în posesia Bazinului Olimpic. Acestea au eșuat.

„Ministrul Sporturilor se face că nu știe. La Consiliul Local, consilierii au aprobat propunerea mea privitoare la preluarea bazei sportive de la Direcția Județeană pentru Sport. Pentru ca transferul de proprietate să se realizeze mai este nevoie de o hotărâre de Guvern. Cine îl oprește pe ministru să semneze documentul? Dorim să luăm baza pentru că doar în acest fel municipalitatea va putea să investească în bază. Primăria vrea să modernizeze bazinul și anexele și să le redeschidă pentru public și pentru sportivii de performanță”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.