Încă un deces de coronavirus la Centrul de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie”

0
853

Încă un deces de coronavirus, după cel al unui bătrân de 82 ani, a fost înregistrat duminică, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” din Galaţi, locaţie plasată sâmbătă în carantină, şi de unde alte patru persoane pozitive la Covid 19 sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate.

Este vorba de un bărbat de 74 ani internat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde murit sâmbătă, iar duminică a fost confirmată infectarea cu Covid 19. Bărbatul a fost contact cu bătrânul de 82 ani.

Bărbatul era internat la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie”, plasat în caratină, unde sunt internate aproximativ 140 de persoane, care sunt testate în cadrul unei anchete epidemiologice, demarată încă sâmbătă.

Tot la acest cămin este instituţionalizată femeia de 82 ani, care iniţial a fost declarată cazul 137 de deces, dar de fapt este tratată de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, Mihaela Debita, patru persoane din acest cămin sunt internate cu coronavirus, iar la finalizarea anchetei epidemiologice se va face dezinfecţia locaţiei.

,,Deja, avem patru pacienţi de acolo la Spitalul de Boli Infecţioase, dar ceilalţi nu vor putea ieşi până când nu se vor face testele, fiind instituită carantina. După ancheta epidemiologică vom şti cum vom face dezinfecţia acolo, dacă există spaţii libere, cu ce substanţă se poate intra, câţi sunt contacţi, câţi nu sunt contacţi. Ancheta va spune şi modalităţile care se vor aplica la dezinfecţie”, a explicat Mihaela Debita.

De asemenea, şapte cadre medicale detaşate, prin ordinul prefectului judeţului Galaţi, din Spitalul CFR şi Spitalul Judeţean Galaţi asigură asistenţa medicală în acest centru de îngrjire pentru vârstnici.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cadrele medicale detaşate vor avea grijă ca pacienţii internaţi în cămin să îşi primească medicaţia obişnuită, în condiţiile în care, după confirmarea cazurilor de COVID 19, personalul căminului de bătrâni a intrat în izolare la domiciliu.

Totodată, tot pentru protecţie, în faţa căminului a fost instalat un cort în care se va face dezinfecţia personalului care intră şi care iese din căminul de îngrijire a bătrânilor.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 este de 101, dintre care patru persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie, un bărbat de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie, un bărbat de 82 ani, confirmat pozitiv pe 4 aprilie şi un bărbat de 74 ani, confirmat pozitiv pe 5 aprilie.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =