Încă un bloc din Galați va fi reabilitat cu ajutorul Primăriei!

0
824

Deși Uniunea Europeană a pus la dispoziția românilor fonduri pentru reabilitarea imobilelor, acest tip de finanțare nu este accesibil fără implicarea administrației publice locale pe raza căreia se află clădirea de locuit.

Primăria municipiului Galați a reușit, până acum, să facă parteneriate cu 19 asociații de proprietari pentru obținerea a tot atâtea finanțări necesare reabilitării blocurilor de locuit. De altfel și până acum, Primăria municipiului Galați a reușit accesarea de fonduri europene pentru  reabilitarea a 13 blocuri, însă în continuare există disponibilitate pentru sprijinirea asociațiilor de proprietari care doresc acest lucru pentru imobilele de locuit. „Fonduri europene pentru încă un bloc”, a anunțat, astăzi, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. „Obiectivul este să atragem cât mai multe #fonduri_europene și zi de zi lucrăm la noi #proiecte. Astfel, am obținut fonduri europene de 570.000 de euro pentru lucrări de #reabilitare_termică la blocul M, din zona centrală. Ca să putem obține bani europeni pentru reabilitarea blocurilor este nevoie însă de inițiativa asociațiilor fiindcă vorbim de proprietăți private. Acum avem în pregătire alte 19 cereri de finanțare similare pentru blocuri din diferite cartiere în valoare de peste 16 milioane de euro”, a mai transmis edilul șef. 

Potrivit datelor Primăriei municipiului Galați, în exerciţiul financiar 2007-2013, Primăria a reabilitat cu fonduri europene 11 blocuri, însumând 585 de apartamente, valoarea lucrărilor fiind de 15.320.000 de lei. De asemenea, în exerciţiul financiar 2014-2020 au fost finalizate două blocuri cu un număr de 87 de apartamente cu o valoare totală de 1.785.000 de lei. Cel de-al treilea apel de proiecte bugetate de UE pentru reabilitarea blocurilor a început pe 16 martie 2020 şi se închide în data de 16 iulie 2020, fiind disponibilă suma de 10 milioane euro pe toată Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, din care face parte și Galațiul, alături de alte 5 județe învecinate. Deja pentru această sesiune de proiecte, Primăria a avut pregătite chiar de la deschiderea apelului documentaţii certe pentru încă 19 blocuri, însumând 1.056 de apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.