Încă un bloc din Galați a fost modernizat cu fonduri europene

0
1010

Încă un exemplu de bună colaborare între Primărie și asociațiile de proprietari. Datorită parteneriatului dintre Primărie și asociația de proprietari, blocul de locuințe M, din zona centrală a orașului, a fost modernizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 570.000 de euro, atrase de municipalitate.

Principalele lucrări de intervenție au vizat: izolarea termică; termohidroizolarea terasei; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn și PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC cu geam termoizolator triplu; închiderea balcoanelor și logiilor cu tâmplarie din PVC cu geam termoizolant; ușile de acces din exterior se vor înlocui cu tâmplarie din PVC și vor fi echipate cu dispozitiv de autoînchidere; izolarea planșeului peste subsol; schimbarea lămpilor de iluminat existente pe casa scării, cu lămpi de iluminat tip LED, care au o durata de viață ridicată și consum redus de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 2.747.753 lei, formată din asistența financiară nerambursabilă de 1.648.366 lei, cheltuieli neeligibile de 476 lei, contribuția Municipiului Galați și a Asociației de Proprietari nr. 105bis fiind de 1.098.910  lei.  Lucrările au fost execuate de către SC DAVIDE CONSTRUCT SRL, în baza unui contract de 2,4 milioane de lei.

Blocul M, situat în centrul orașului, a fost construit în anul 1958, are regimul de înălțime St+P+4E, o suprafață construită de 2.144 mp și este format din 5 scări cu 122 de apartamente.

Iată cum arată acum blocul M și cum arăta înainte de modernizare:

Proiectul  „Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe M, str. Albatros nr. 1 din Municipiul Galați”, Cod SMIS 122620 este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =