Încă un accelerator liniar de particulare pentru tratarea cancerului, la Galați

0
746

Veste bună pentru medicina gălățeană. Spitalul Județean va fi dotat cu cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului.

“Toate eforturile noastre, discuțiile și drumurile la Ministerul Sănătății din ultimii ani au fost încununate de succes. Galațiul va primi încă un accelerator liniar de particule pentru a trata cancerul.

Astfel, Galațiul va avea unul dintre cele mai dotate și mai moderne centre de tratare a cancerului din România, cu două acceleratoare de particule și un sistem de ultimă generație pentru diagnosticarea cancerului (PET-CT).

Noi avem deja pregătit cel de-al doilea buncăr, astfel încât firma câștigătoare a licitației poate începe în cel mai scurt timp lucrările de amenajare a spațiului pentru noul accelerator.

Noile echipamente sunt dotate cu un sistem suplimentar de imagistică și cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament și a dozelor de radiații înainte de realizarea procedurii medicale.

În acest moment, Galațiul este singurul centru din această zonă în care se poate trata cancerul cu ajutorul acceleratorului liniar de particule. Din decembrie 2019, când a fost deschis centrul de radioterapie de la Spitalul Județean, au fost realizate peste 21 de mii de ședințe pentru pacienți din cel puțin cinci județe”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea acceleratorului liniar, a tuturor accesoriilor și a lucrărilor de amenajare necesare pentru instalarea echipamentului medical este de 2,1 milioane de dolari, fonduri de la Banca Mondială, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.