Încă trei blocuri vor fi modernizate cu bani europeni

0
709

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea a încă trei blocuri, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Este vorba despre blocurile G2 și G3 din cartierul Țiglina 2 și despre blocul C6C din cartierul I.C. Frimu. Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 4.143.109 lei fără TVA. Durata contractului este de 15 luni, ofertant câștigator fiind Asocierea Consumcoop Galati Societate Cooperativa – Submit SRL.

Principalele lucrări de intervenție presupun izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC și geam termoizolator triplu. Se vor face lucrări de izolare a conductelor de agent termic, se vor schimba corpurile de iluminat cu lămpi economice și senzori de mișcare, se va reface stratul de acoperire cu beton al armăturilor de la planșeul peste subsol, se vor instala noi sisteme de ventilare a subsolului, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, se vor echipa scările de acces etc.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie, precum și la reducerea emisiilor CO2 cu peste 50%.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 5.984.163,61 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 3.590.498,16 lei, contribuția Primăriei și a asociațiilor de proprietari  fiind de 2.393.665,45 lei.

Proiectul „Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe: Bloc G2 – aferent Asociației de Proprietari nr. 283, Bloc G3 – aferent Asociației de Proprietari nr. 283 și Bloc C6C – aferent Asociației de Proprietari nr. 271, din Municipiul Galați” beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1. Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor; Operațiunea A – clădiri rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.