Încă trei blocuri din Galați vor fi modernizate cu fonduri europene atrase de Primărie

0
1362

Primăria municipiului Galați informează că încă trei blocuri din oraș vor fi modernizate cu fonduri europene, după ce a fost semnat și contractul de execuție a lucrărilor.

Este vorba despre blocurile SD9C, SC 1 și 2, Str.Siderurgiștilor nr.23 – Siderurgiștilor Vest, D, str. Domnească nr.15- Centru și A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205 – Micro 20.

Oferta declarată câștigătoare pentru execuția lucrărilor este cea depusă de CONSUMCOOP GALAȚI SOCIETATE COOPERATIVĂ, care a avut o propunere financiară de 2.735.158,31 lei fără TVA.

Proiectul cu fonduri europene „Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe: SD9C, SC 1 și 2, Str.Siderurgiștilor nr.23 – Siderurgiștilor Vest, D, str. Domnească nr.15- Centru și A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205-Micro 20 din municipiul Galați” este în valoare de aproximativ 760.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific constă în creșterea performanței energetice a celor trei blocuri, cu efecte favorabile asupra calitații mediului ambiental și a sănătății oamenilor. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor din 111 apartamente.

Principalele lucrări de intervenție vizează: termoizolarea anvelopei pe fațada blocurilor, inclusiv la pereții interiori ai balcoanelor; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn si PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC pentacameral cu geam termoizolator triplu; termoizolarea interiorului casei scării cu polistiren extrudat; reabilitarea straturilor terasei necirculabile prin termoizolare și realizarea unei șape armate ca suport pentru hidroizolația din două straturi de membrană; izolarea planșeului peste subsol;  schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale; înlocuirea unui lift de persoane existent dotat cu facilitați care permit folosirea acestuia de către persoanele cu dizabilități la blocul A5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.