Încă trei blocuri din Galați intră în reabilitare, pe fonduri europene, cu sprijinul Primăriei

0
1055

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est,  Luminița Mihailov, au semnat vineri, 10 iulie 2020, un nou contract de finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a trei blocuri de locuințe. Este vorba despre proiectul „Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe : SD9C, SC 1 și 2, Str. Siderurgiștilor nr. 23 – Siderurgiștilor Vest, D, str. Domnească nr. 15- Centru și A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205-Micro 20 din municipiul Galați”, în valoare de aproximativ 760.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific constă în creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe: SD9C scara 1 și 2 din Siderurgiștilor Vest, D din cartierul Centru și A5 din Cartierul Micro 21 din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calitații mediului ambiental și a sănătății oamenilor. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor din 111 apartamente.

Principalele lucrări de intervenție vizează: termoizolarea anvelopei pe fațada blocurilor, inclusiv la pereții interiori ai balcoanelor; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn si PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC pentacameral cu geam termoizolator triplu; termoizolarea interiorului casei scării cu polistiren extrudat; reabilitarea straturilor terasei necirculabile prin termoizolare și realizarea unei șape armate ca suport pentru hidroizolația din două straturi de membrană; izolarea planșeului peste subsol;  schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale; înlocuirea unui lift de persoane existent dotat cu facilitați care permit folosirea acestuia de către persoanele cu dizabilități la Blocul A5.

Procedura de achiziție aferentă contractului de execuție de lucrări este în desfășurare, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 29 iulie 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 3.665.018,76 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 12 luni.

În cadrul programului de reabilitare termică a clădirilor rezidențiale au mai fost semnate contractele de finanțare privind creșterea performanței energetice a următoarelor blocuri: G2 și G3 – str. Constructorilor nr.10; C6C – str. G-ral Dragalina nr. 6; M – strada Albatros nr. 1; D – din cartierul Micro 13B; PR3A – cartierul Micro 21; G8 și G1  din  str.Brăilei. În total este vorba despre un număr de 540 de apartamente, inclusiv cele 111 apartamente aferente blocurilor SD9C, A5, D.

Municipiul Galați are în procedura de evaluare cereri de finanțare pentru un număr de 27 de blocuri de locuințe, cu un număr total de 1.833 de apartamente.

La solicitarea asociațiilor de proprietari sunt contractate și în pregătire documentații tehnice pentru alte 22 de blocuri cu un număr de 1.097 de apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.