Încă șase blocuri din Galați vor fi reabilitate pe bani europeni, cu ajutorul Primăriei

0
2114

Municipalitatea, alături de mai multe asociații de proprietari care și-au dorit un parteneriat cu Primăria, continuă să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, atât pentru confortul celor care locuiesc în ele, cât și pentru înfrumusețarea aspectului imobilelor.

Consiliul Local a aprobat joi, la propunerea primarului Ionuț Pucheanu, patru noi proiecte în vederea depunerii documentației pentru obținerea de fonduri europene în scopul creșterii eficienței energetice a unor blocuri de locuințe.

Este vorba despre blocurile A2 și A3, de pe  strada Teleajen, și despre blocurile Jiul și Mureș, de pe strada Portului, pentru care asociațiile au dorit să intre în parteneriat cu municipalitatea în vederea accesării fondurilor europene. Valoarea totală a proiectelor este de 16.952.919,9 lei (circa 3,5 milioane de euro).

De asemenea, consilierii au aprobat cererea de finanțare și cheltuielile aferente proiectului pentru creșterea performanței energetice a blocurilor CL3, sc. 1,  de pe strada Armata Poporului, și C4, de pe strada Stadionului. Valoarea totală a acestui proiect depus pentru obținerea de fonduri europene este în cuantum de 2.382.235,75 lei (circa 500.000 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.