Încă o unitate de învățământ va fi reabilitată cu fonduri europene. Primăria anunță semnarea contractului de lucrări pentru Școala 17

0
215

Primăria informează că a fost semnat contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii nr. 17, din cartierul Micro 19, grație unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 450.000 de euro derulat de către municipalitate.

Astfel, în urma licitației a fost declarat câștigător ofertantul Stiloterm SRL, cu o propunere financiară de 1.419.810,00 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni, dintre care pentru proiectare sunt prevăzute două luni, iar pentru execuția lucrărilor 10 luni.

”Potrivit proiectului cu fonduri europene, principalele lucrări de intervenție vizează izolarea termica a fațadei – partea vitrată, prin înlocuirea tâmplariei exterioare existente; termoizolarea pereților; termoizolarea planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol;  înlocuirea totală a distribuției instalației de încălzire centrală de la subsol; instalarea unui sistem de colectoare solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum; instalarea unui sistem de pompe de căldură aer-apă ca formă alternativă de producere a energiei termice; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii. Lucrările conexe presupun refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare (fațade); repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminarii infiltrațiilor la infrastructura clădirii; lucrări specifice cerințelor fundamentale de securitate la incendiu; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

Școala Gimnazială nr. 17 este situată în municipiul Galați, pe strada str. Costache Conachi nr. 2B având un număr de 456 elevi în prezent. Unitatea de învățământ a fost construită în anul 1972, are regimul de înălțime St+P+2E și o suprafață construită 819 mp.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 2.162.707,42 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 2.034.089.51 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 21 luni. Finanțarea proiectului  „Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 17 Galați” este asigurată în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD.

În total, Primăria municipiului Galați are, în diverse stadii, un număr de 28 de proiecte cu bani europeni pentru modernizarea de școli și grădinițe, în valoare de 29 milioane de euro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + fourteen =