Încă o școală din Galați, reabilitată cu fonduri europene

0
992

Primăria va investi peste 2,7 milioane de lei pentru anveloparea Școlii Gimnaziale nr. 22 din municipiul Galați, grație unei finanțări câștigate de autorități prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Până în vara anului viitor (30 iunie 2019), unitatea de învățământ va avea propria centrală termică, montată într-un spaţiu special amenajat, şi 40 panouri fotovoltaice de 250 W fiecare. Pe lângă izolarea termică a pereţilor exteriori, a pardoselii de la parter şi a planşeului peste subsol, precum şi termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, şcoala va beneficia de reabilitarea reţelei electrice şi a hidroizolaţiei la copertine şi a trotuarului.

Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific vizează creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614,24  lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.352.472,10 lei.

Durata de implementare a proiectului: 21.06.2018 – 30.06.2019.

Conferința de lansare a proiectului va avea loc astăzi, 31 iulie 2018, la sediul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.