Încă o școală din Galați, modernizată de Primărie cu fonduri europene

0
1058

Încă o unitate de învățământ din municipiul Galați va fi modernizată cu fonduri europene datorită unui nou proiect cu finanțare europeană, elaborat de Primărie, care a fost declarat câștigător.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană pentru proiectul ”Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați”.

Obiectivul general al proiectului  vizează asigurarea accesului, calității și a atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Obiective specifice sunt: reabilitarea și modernizarea clădirii școlii; reabilitare terenuri de sport și împrejmuire; achiziționare dotări pentru două săli de clasă, două cabinete, sală multimedia, laborator informatică.

De altfel, este pentru prima dată când școala va beneficia de ample lucrări de modernizare.

În cadrul proiectul sunt prevăzute următoarele lucrări:  reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului; reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianță, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport și a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator și rampe pentru persoane cu dizabilitati.

Valoarea totală a proiectului este de 4.867.568,46 lei, asistența financiară nerambursabilă fiinf de 4.770.217,04 lei, iar contribuția municipiului Galați de 97.351,42 lei. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Reabilitarea și Modernizarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor peste 500 persoane (elevi și personalul școlii) un mediu educațional care să ofere confort și siguranță și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Școala a fost construită în perioada 1969-1970, fiind situată în cartierul Micro 14 din municipiul Galați, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 1A. Unitatea de învățământ asigură pregătirea școlară a elevilor din zonă pentru nivelurile de învățământ primar și gimnazial, inclusiv nivelul clasei pregătitoare.

Municipiul Galați a depus cererea de finanțare pentru realizarea proiectului  Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați în data de 14.05.2018, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 8 =