Încă o școală din Galați intră în modernizare pe fonduri europene. Primăria a semnat un nou contract

0
2481

Primăria Galați informează că a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul”, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de peste 1 milion de euro.

Ofertantul câștigător, în urma licitației publice, este asocierea firmelor Dreams Riviera SRL – Evalon Trust SRL – Romsit Construct SRL – Rovis Lider, valoarea ofertei fiind de 3.479.238,63 lei.  În cadrul contractului sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Astfel, pentru prima dată, școala va beneficia de ample lucrări de modernizare. Este vorba despre reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului; reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianță, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport și a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator și rampe pentru persoane cu dizabilitati.

Obiectivul general al proiectului  cu finanțare europeană – ”Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați” – vizează asigurarea accesului, calității și a atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Obiective specifice sunt: reabilitarea și modernizarea clădirii școlii; reabilitare terenuri de sport și împrejmuire; achiziționare dotări pentru două săli de clasă, două cabinete, sală multimedia, laborator informatică.

Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană este de 4.867.568,46 lei, asistența financiară nerambursabilă fiind de 4.770.217,04 lei.

Reabilitarea și Modernizarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” din municipiul Galați este necesară pentru a crea elevilor un mediu educațional care să ofere confort și siguranță și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Școala a fost construită în perioada 1969-1970, fiind situată în cartierul Micro 14 din municipiul Galați, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 1A. Unitatea de învățământ asigură pregătirea școlară a elevilor din zonă pentru nivelurile de învățământ primar și gimnazial, inclusiv nivelul clasei pregătitoare.

Primăria are, în diverse stadii, 18 proiecte cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea sau extinderea unităților de învățământ din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.