Încă o premieră la Teatrul Dramatic .Fani Tardini”

0
1015

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” anunță premiera spectacolului ,,Vânzătorii ambulanţi”, de Murray Schisgal, regizat de Ciprian Brașoveanu.

Spectacolul, produs în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, va avea premiera pe 13 și 14 februarie 2021, sâmbătă și duminică, la ora 19:00, în Sala Mare a Dramaticului. Toate biletele au fost epuizate în câteva ore de la punerea lor în vânzare.

,,Vânzătorii ambulanţi”, piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în anul 1979, prezintă întâlnirea dintre doi imigranți în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuși fiu de imigranți în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului și situației în egală măsură absurde și comice.

Comedia în trei personaje ne prilejuiește întâlnirea cu actorii Vlad Ajder (Elias Crapavarnishkes / Cornelius J. Hollingsworth al III-lea, imigrant și vânzător de banane), Ciprian Brașoveanu (Shimmel Shitzman / Samuel P. Stone, imigrant) și Flavia Călin (Maggie Cutwell, vânzătoare de flori și artistă aspirantă).

Actorul Ciprian Brașoveanu semnează și regia spectacolului,,Vânzătorii ambulanţi”.

„Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult la textul lui Murray Schisgal este fascinația și mirajul pe care America le-a generat de-a lungul timpului, în special la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Personajele noastre se regăsesc în acest tărâm al tuturor posibilităților, al visurilor și speranțelor fără sfârșit. America atrăgea oameni din toate colțurile lumii, dovadă fiind comunitățile puternice formate acolo, cuprinzând nații din cele mai diverse, comunități care există și astăzi. Atracția față de această țară era atât de puternică, încât punerea piciorului pe tărâmul american era un succes în sine. Odată ajuns acolo lumea era a ta. Sau, cel puțin, asta era ideea care se vindea. Cert e că oportunitățile reale mergeau mână în mână cu iluziile și depindea doar de perseverența și priceperea fiecăruia ce doză și din care primea mai mult. Fiind la prima mea experiență ca regizor de teatru, mă bucur enorm că am fost înconjurat de colegi care au avut răbdare cu mine, au crezut în ceea ce le-am propus și am avut parte cu adevărat de o atmosferă creativă și relaxată, lucru care m-a ajutat enorm să duc la capăt acest spectacol, acest American Dream personal. Sper că și publicul se va bucura de acest vis al nostru”, declară Ciprian Brașoveanu.

„Salut din toată inima inițiativa colegilor mei de a realiza acest proiect artistic, care sunt convins că i-a provocat din punct de vedere creativ. Au făcut o treabă minunată și cred că bucuria cu care au lucrat la acest spectacol va ajunge, cu siguranță, la fiecare dintre spectatori. Vlad Ajder, Ciprian Brașoveanu și Flavia Călin sunt trei artiști maturi, cu școli diferite de teatru – Galați, București și Constanța – și cred că tocmai acest amestec completează savoarea comediei ,,Vânzătorii ambulanţi”, declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Scenografia spectacolului VÂNZĂTORII AMBULANȚI este semnată de Elena Neagu.

Spectacolul durează o oră și zece minute.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentații în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.