Încă o investiție pentru modernizarea transportului public. Municipalitatea cumpără primele autobuze noi de mare capacitate

0
836

După ce a scos la licitație contractul pentru cumpărarea primelor 20 de autobuze noi de dimensiuni mici, municipalitatea a lansat la licitație, în urmă cu doar câteva ore, un contract pentru achiziționarea a 40 de autobuze noi de mare capacitate. Cumpărarea celor 40 de mijloace de transport noi se va face prin intermediul Transurb, cu sprijinul Primăriei Galați.

Transurb a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, un anunț în care menționează caracteristicile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească noile autobuze. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune.

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 42.750.000 lei (fără TVA). Sumele necesare vor fi suportate de societatea Transurb SA, prin contractarea unui credit bancar, în care Primăria municipiului Galați va fi garantul societății în vederea garantării creditului .

“Consider că achiziționarea acestor 40 de autobuze este un prim pas necesar în strategia pe care am gândit-o în vederea modernizării parcului auto și îmbunătățirii serviciilor de transport public. La acesta se adaugă achizițiile pe care le va face Primăria Galați (20 de minibuze, 50 de autobuze și 18 tramvaie) și implementarea sistemului de ticketing. Investițiile substanțiale vor schimba felul în care se desfășoră transportul în comun și ne vor da ocazia de a schimba percepția gălățenilor despre societatea pe care o manageriez”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul Transurb.

”Pentru prima dată, Primăria are o strategie coerentă pentru modernizarea transportului public în comun, care presupune achiziția de mijloace de transport noi, dotate la standarde europene, și investiții pentru reabilitarea infrastructurii de transport, de la căile de rulare ale tramvaielor, până la extinderea și modernizarea transportului cu troleibuze. Am respins categoric, în repetate rânduri, achiziția de mijloace de transport second-hand”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.