Încă o investiție majoră în infrastructură! Străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Milcov și Coșbuc, modernizate cu fonduri europene

0
876
Municipalitatea a reușit să obțină fonduri europene pentru încă o investiție majoră în infrastructura rutieră și de transport! După ce a câștigat finanțare de peste 100 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, dar și a liniilor de tramvai, autoritățile au câștigat un nou proiect de anvergură cu finanțare europeană datorită căruia străzile Traian Vuia, Henri Coandă și bulevardele Milcov și George Coșbuc vor fi modernizate la pachet cu liniile de tramvai.
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană pentru proiectul ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru).

Valoarea totală a proiectului este de 104.746.875,96 lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă 88.312.842,09 lei.

Am atins astfel un grad de contractare de 98% din suma maximală ce putea fi alocată municipiului Galați pe axa 4.1, după proiectul privind modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, aflat în implementare, de circa 100 de milioane de lei, iar proiectul privind achiziția de 8 noi tramvaie de circa 45 de milioane de lei ar reprezenta al treilea proiect cu o ancoră de 2% din procentul de 100%, urmând să se ducă după cum ne dorim în procentul de 120%, așa cum s-a mai întâmplat în exercițiile financiare pe bani europeni” – Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul semnat astăzi vizează modernizarea liniilor de tramvai și a carosabilului pe străzile
Bld. Milcov, Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc, unul din cele mai importante
culoare de tranzit ale municipiului Galați. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltării urbane prin îmbunătățirea infrastructurii în municipiul Galați. În plus, se urmărește reducerea emisiilor de carbon în municipiul Galați prin investiții bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale
simplă; reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere 6731 mp piste pentru biciclete, 17405 mp trotuare reabilitate și 38550 mp parte carosabilă reabilitată; plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări de-a lungul celor 2594 de metri de străzi reabilitate.

Din punct de vedere al tehnologiei de execuție a lucrărilor propuse în cadrul acestei documentații, se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părții carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajare trotuare, execuția de piste noi de pentru bicicliști noi; executia liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, piste biciclete și pietonal cu stâlpi noi; amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene prezente pe străzile analizate; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace camine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere si indicatoare rutiere.

Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni.
Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.