Încă o investiție importantă în infrastructură. Bulevardul Coșbuc a intrat în modernizare

0
1125

Au demarat lucrările pentru modernizarea Bulevardului George Coșbuc, în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani derulat cu fonduri europene și de la bugetul local.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, investiția vizează tronsonul cuprins între str. H. Coandă și str. Al. Măcelaru, unde se vor moderniza carosabilul, trotuarele și calea de rulare a tramvaielor. Lucrările au debutat joi, 20 ianuarie 2022, și trebuie să se încheie până la sfârșitul anului. În cadrul proiectului sunt prinse și străzile Traian Vuia și Henri Coandă, unde se lucrează deja.

Proiectul vizează realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi; reamenajarea trotuarelor; execuția de piste noi pentru bicicliști, execuția liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizație subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace cămine)”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană ”Modernizare linii tramvai și carosabil – străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bdul. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru)” este de aproximativ 104.000.000 de lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 8 =