Încă o investiție a Primăriei în educație: Școala nr. 25 intră în modernizare.

0
633

Municipalitatea continuă investițiile în educație. Autoritățile au obținut fonduri europene și pentru modernizarea Școlii nr. 25, construită în urmă cu 60 de ani, astfel că unitatea de învățământ va fi transformată în una mai primitoare pentru elevi, care vor avea totodată și condiții mai bune de studiu.

Primăria informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru obiectivul „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 25 din Municipiul Galați”. Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (pompe de căldură de tip aer-apă); modernizarea instalației de iluminat aferente clădirii; instalarea sistemelor de climatizare; lucrări de management energetic; lucrări conexe.

Valoarea totală a proiectului este de 3.825.593,46 lei cu TVA, din care fondurile nerambursabile reprezintă 2.235.417,91 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, termenul de finalizare fiind 30.06.2023.

Obiectivul de investiții este situat în municipiul Galați, strada Basarabiei, nr. 25, clădirea fiind construită în anul 1960. Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei 501 elevi înscriși în învățământul primar și gimnazial, 35 de cadre didactice și 7 cadre didactice auxiliare și nedidactice.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din municipiul Galați, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și implicit scăderea costurilor cu energia termică prin reducerea pierderilor de căldură.

Proiectul este finanțat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + sixteen =