Încă o avertizare meteo pentru Galați! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară

0
2409

Pe lângă Codul Portocaliu de vreme severă (valabil de pe 26 februarie și până pe 1 martie), meteorologii au emis încă o avertizare pentru Galați – Cod Galben de ninsori viscolite, în intervalul 26 februarie (ora 4,00) – 27 februarie (ora 20,00).

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, duminică, în ședință extraordinară și a decis măsurile necesar a fi aplicate în următoarele ore, a anunțat Prefectura Galați. Începând din această seară, de la ora 22,00, s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Direcția de Sănătate Publică va lua măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă și gravidele la termen să ajungă în unitățile spitalicești înainte de debutul fenomenelor periculoase. Inspectoratul Școlar Județean va analiza punctual și va decide, împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în școli, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, acolo unde situația o impune. S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenție în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la rețelele de furnizare a utilităților publice către populație (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galați va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înaite de plecarea în cursă.

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a dispus atenție sporită la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, prioritare fiind identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum și monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure. Se vor intensifica în acest sens și patrulările echipajelor de poliție, jandarmerie și poliție locală. Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spații deschise și expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităților de domiciliu se va face numai cu mașini echipate corespunzător, cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs și cu respectarea indicațiilor echipajelor de poliție”, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Pațilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.