Încă mai puteți primi bani de centrală de la Primărie!

0
1939

„Îi încurajez pe toți cetățenii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, în cadrul programului de acordare a ajutorului financiar pentru achiziționarea unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii, să își depună în continuare documentele necesare și să devină independenți. În felul acesta nu vor mai fi puși în situația de a suferi de frig din cauza celor care nu înțeleg să își achite facturile la timp. Acest proiect este încă în derulare”, îi îndeamnă primarul Ionuț Pucheanu pe gălățeni.

Chiar dacă autoritățile se pregătesc să reia furnizarea de agent termic în sistem centralizat, municipalitatea continuă să le acorde oamenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-și achiziționa propriul sistem de încălzire și apă caldă. Până în acest moment, 7.265 de persoane au cerut Primăriei bani pentru a deveni independenți din punct de vedere termic, iar 4.607 dintre acestea au și primit suma necesară achiziționării unui sistem alternativ (cei mai mulți oameni au optat pentru centrale termice pe gaz, dar sunt și persoane care au ales panouri radiante + boilere, centrale termice electrice și nu numai).

Cei care vor solicita ajutorul financiar de 3.000 de lei până la repornirea sistemului centralizat de termoficare vor beneficia de acești bani până la finele anului. În schimb, pentru gălățenii care își vor depune dosarele după reluarea furnizării de căldură și apă caldă în sistem centralizat, plățile vor fi făcute începând din primăvara anului viitor, când aceste servicii vor fi din nou sistate. De această dată, definitiv, cel mai probabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.