Încă două unități de învățământ din Galați vor fi modernizate cu bani europeni. Primăria a atras noi fonduri

0
1783

Municipalitatea va investi aproximativ patru milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea a încă două unități de învățământ din Galați.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, două contracte de finanțare europeană pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” și a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”.  

Proiectul pentru Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, de peste 2 milioane de euro, vizează reabilitarea, modernizarea și mansardarea clădirii unității de învățământ. Astfel, noul etaj va avea suprafața construită de 767,56 mp și va include următoarele spații: 7 săli de clasă, un laborator, cabinet laborator și 2 grupuri sanitare pentru elevi. În plus, se vor reabilita terenurile de sport, precum și gardul școlii. De asemenea, se vor achiziționa obiecte de mobilier școlar și echipamente IT pentru 5 săli de clasa, 1 cabinet medical, 1 cabinet psihologie, sala multimedia, laborator de informatică.

Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” este necesară pentru a le crea celor peste 900 de persoane (elevi și personalul școlii) un mediu educațional care să ofere confort și siguranță și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Școala Gimnazială „Stefan cel Mare”, situată în cartierul Țiglina II, pe strada Constructorilor nr. 9, a fost construită în anul 1973, are regimul de înălțime S+P+2E  și o suprafață construită 893 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 10.027.881,45 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este 9.827.323,75 lei, iar contribuția de la bugetul local este 200.557,70 lei.  Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Proiectul pentru Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, de aproximativ 1,7 milioane de euro, presupune realizarea de lucrări de reabilitare și de consolidare, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianță, zugrăveli lavabile la pereți și tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziționare de mobilier școlar (bănci, scaune, catedre) și calculatoare.

Obiectivul proiectului Reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” – Corp Școală Galați vizează creșterea calității infrastructurii educaționale pentru asigurarea unei pregătiri de specialitate într-un mediu corespunzător celor 598 elevi înscriși în unitatea de învățământ.

Valoarea totală a proiectului este de 8.192.852,43 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă 3.813.699,80 lei, cheltuielile neeligibile sunt de 4.301.321,99 lei, contribuția Municipiului Galați fiind de 77.830,64 lei.  Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 12 luni.

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” este situat în municipiul Galați, pe strada Anghel Saligny nr. 117. Clădirea școlii a fost construită în anul 1982, este formată din 2 tronsoane, regim de înălțime Sb+P+3etaje+Pod, suprafața construită fiind de 927,00 mp.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + two =