Încă cinci blocuri din Galați vor fi reabilitate termic pe bani europeni, cu sprijinul Primăriei

0
1138
Încă cinci blocuri din Galați vor fi reabilitate termic, cu sprijinul municipalității.
La propunerea primarului Ionuț Pucheanu, consilierii locali au aprobat, astăzi, două proiecte care vizează creșterea performanței energetice pentru blocurile E7, E8, C21, C22, din str. Regiment 11 Siret, precum și pentru blocul de locuințe M, din str. Albatros, cu fonduri europene.
Valoarea totală a proiectului Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe
E7/E8/C21/C22, str. Regiment 11 Siret, nr. 27/35/29/31 din Municipiul Galați” este în cuantum de 1.832.154 euro, inclusiv TVA. Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe M, str. Albatros nr. 1 din Municipiul Galați” este în valoare de 574.660 euro, inclusiv TVA. Pentru ambele proiecte finanțarea nerambursabilă este de 60%.
Lucrările prespun în principal anveloparea blocurilor, termohidroizolarea teraselor,
închiderea balcoanelor, izolarea planșeelor și schimbarea corpurilor de iluminat pe casa scării.
Proiectele sunt în stadiu de evaluare, fiind depuse în cadrul Programului Operațional
Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru regiunea Dunării.
Primăria municipiului Galați mai are în evaluare proiecte pentru încă 13 blocuri în valoare de
aproximativ 4 milioane de euro.
Totodată, în implementare se află un proiect cu fonduri europene de aproximativ 420.000 de euro care vizează blocul D din Cartierul Micro 13B și blocul PR3A din Cartierul Micro 21.
În actualul exercițiu financiar au fost anvelopate alte două blocuri, G1 și G8, din cartierul Micro 18, valoarea proiectelor fiind de aproximativ 355.000 de euro.
În total, valoarea proiectelor cu fonduri europene care vizează reabilitarea blocurilor este de
peste 7 milioane de euro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 6 =