Încă 57 de gălățeni s-au îmbolnăvit de coronavirus

0
337

Numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus din județul Galați, a ajuns, astăzi, la 1786, din care 935 vindecați. În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut cu 57, în aceeași perioadă înregistrându-se  și două noi decese, ajungându-se, astfel, la un total de 113 persoane testate pozitiv COVID 19 care și-au pierdut viața, din primăvară până acum.

Tot în ultimele 24 de ore, s-au mai înregistrat trei cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus în rândul angajaților din Spitalul Județean și nu mai puțin de 11 noi îmbolnăviri printre cadrele Spitalului de Pediatrie. Astfel, de la începutul lunii și până acum, la Spitalul Județean au fost testate pozitiv 169 de cadre medicale, din care 64 s-au vindecat, iar în Spitalul de Pediatrie sunt alte 23 de cadre infectate cu SARS CoV 2.  La acestea se adaugă şi 3 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, iar un al patrulea test, făcut la un alt angajat SAJ, este neconcludent.  În total, de la declanşarea epidemiei de coronavirus şi până în prezent, 265 de cadre medicale din judeţul Galaţi au fost testate pozitiv.

Cât privește capacitatea spitalelor COVID din Galaţi, aceast a ajuns aproape de limita maximă;  Spitalul de Spitalul de Boli Infecţioase nu mai are nici un loc liber, la spitalele CFR şi TBC din municipiul Galaţi mai sunt doar câte două paturi libere iar la Spitalul municipal din Tecuci mai sunt doar 10 locuri libere pentru bolnavii cu coronavirus.

Pe de altă parte, după solicitatea Spitalului Judeţean pentru detasarea a 30 de cadre medicale care să îngrijească bolnavii COVID în secţia mobilă ATI, DSP a reuşit să transfere, deocamdată, doar 6 cadre medicale de la alte unităţi sanitare din Galaţi (5 cadre de la Spitalul de Pediatrie si o asistentă de la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine), urmând ca alte 5 cadre medicale să fie detaşate prin ordin de ministru de la alte spitale din ţară.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − six =