Încă 10 tramvaie noi și moderne pentru gălățeni!

0
319

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație contractul de achiziție a 10 tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri. Valoarea totală estimată a contractului de achiziție publică este de 98.454.000 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ofertele sunt așteptate până pe 26 iunie 2023, iar termenul de livrare este de 22 de luni de la semnarea contractului.

Întotdeauna am susținut numai achiziția de mijloace noi și nepoluante, pentru un transport public modern și prietenos cu mediul. Am adus la Galați până acum peste 100 de astfel de mijloace de transport și ne dorim înnoirea pe viitor a întregului parc auto,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Acest contract face obiectul proiectului „Achiziția a 10 tramvaie de 18 metri și două microbuze nepoluante”, cu finanțare europeană prin PNRR, câștigat de Primăria municipiului Galați în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, proiect cu o valoare totală de 100.915.350 lei fără TVA.

Primăria Galați a achiziționat, în ultimii ani, 105 mijloace de transport noi și nepoluante17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid, primele astfel de mijloace din istoria orașului, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 și primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.