În primăvara viitoare începe modernizarea șoselei de centură. Lărgirea la 4 benzi costă 2 milioane de euro

0
932

Primăria și-a propus să realizeze modernizarea șoselei de cenzură în mai multe etape, eșalonarea lucrărilor fiind impusă de faptul că pe două sectoare este necesară lărgirea carosabilului, de la 2 la 4 benzi. ”Nu avem toți banii pentru lucrări de asemenea amploare, dar pe bucăți încercăm să remediem problemele. Sunt lucrări în jurul a 9 milioane de lei, adică 2 milioane de euro. Ea este supusă unei forme multiple de finanțare, adică și bugetului local și împrumutului pe care vrem să îl contractăm”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

O problemă este alegerea soluției tehnice pentru lărgirea carosabilului la 4 benzi în zona ”Drumul Viilor”, deoarece se pune problema expropierii parțiale a curților din acea zonă sau construirea unui pasaj, care de asemenea va avea ca efect o scădere a comfortului edilitar a proprietarilor locuințelor din acea zonă. ”Centura, în sine, a fost reabilitată în zona ANL-urilor. Singura zonă în care va trebui să luăm o hotărâre este zona se îngustează, de la 4 benzi la 2 benzi, de la viaduct până după zona ANL-urilor. E zonă în care, din păcate, sunt foarte multe proprietăți, în special case de locuit. Orice soluție am alege, că ar fi vorba de un pasaj supra-teran, că ar fi vorba de o lățire a acestei străzi, din păcate se va răsfrânge asupra proprietăților acestor oameni. Vom vedea într-un viitor apropiat, în urma unui studiu de fezabilitate, care ar fi costurile și dacă e fezabil ca acești oameni să fie deposedați de o parte din curțile dumnealor pentru a fi lărgită șoseaua de centură”, a adăugat primarul.

Un al doilea sector pe care se va face lărgirea carosabilului la 4 benzi este cel de la Talcioc la Bulevardul Coșbuc. Cu același prilej va fi resistematizată zona Talciocului și a sensului giratoriu din acea zonă. ”În zona Talciocului, vom translata Talciocul în zona noului depozit al Primăriei și acolo va fi gândită lățirea șoselei la 4 benzi. În zona din spatele Lidl putem regândi toată intersecția, pentru că terenul este în proprietatea municipalității, dar e nevoie de un proiect. Lărgirea străzii la 4 benzi de la Talcioc până la Depozit, până la Bulevardul Coșbuc, va fi făcută pe bucăți. A fost respinsă de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) prima formă a caietului de sarcini, dar avem 10 zile în care să revenim. Cred că într-o săptămână, două, vom avea caietul de sarcini retrimis spre avizare către ANAP și vom începe cu această zonă”, a mai precizat Ionuț Pucheanu.

Lucrările de modernizare a centurii vor începe în primăvara viitoare, cu lucrările solicitate de administratorii firmelor din zonă, respectiv cu amenajarea unui trotuar pe care să se poată deplasa fără riscul de a fi accidentați angajații acestor firme. ”Din ceea ce am discutat cu agenții economici din zona respectivă, într-adevăr este necesară amenajarea unui trotuar, de la Prelungirea Brăilei către Micro 19, pe partea stângă a drumului către ieșirea spre Tecuci. Mai devreme de începutul anului viitor mi-e greu să cred că vom putea începe acest proiect”, a spus Pucheanu, care a mai adăugat că ”în acea zonă stațiile de autobuz vor apărea până în toamnă”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.