În luptă cu zăpada, în oraş şi judeţ

0
985

În municipiul Galaţi, traficul rutier se desfăşoară mulţumitor, mai ales pe drumurile principale, care, încă de la primele ore ale dimineţii erau “la negru”. Utilajele de deszăpezire sunt folosite inclusiv pentru degajarea zăpezii de pe trotuare (foto 1).

Cât priveşte traficul din judeţ, noroc sau nu, este pentru prima oară în ultimele cel puţin cinci ierni de când DN 24 D nu se închide la prima ninsoare. Pentru acest lucru, noaptea trecută, au acţionat circa 50 de drumari, folosindu-se 30 de utilaje de deszăpezire. Totuşi, există drumuri judeţene unde, pe anumite porţiuni, viscolul formează troiene, şoferii derapând cu autovehiculele, scoase din zăpadă cu ajutorul drumarilor sau al echipajelor Poliţiei Rutiere. Astfel de situaţii au fost semnalate la Schela. (foto 2)

Începând de astă noapte şi până acum, s-a intervenit la 12 cazuri medicale, pentru 8 din ele folosindu-se, ca antemergător pentru ambulanţe, utilaje de deszăpezire de la secţia Drumuri Naţionale.

Totuşi, având în vedere că alte judeţe învecinate se confruntă cu situaţii mult mai grave, două din cele 4 şenilete aflate în folosinţa ISU galaţi au fost detaşate şi acţionează în judeţele Constanţa şi Tulcea. Celelte două şenilete sunt la Tecuci şi Tg. Bujor, gata de intervenţie în caz de nevoie.

Cei mai necăjiţi sunt pasagerii CFR, trenurile înregistrând întârzieri – cea mai mare fiind o întârziere de aproape două ore a unui tren pe ruta Iaşi-Galaţi, care trebuia să ajungă la destinaţie la ora 11.15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.