În curând, 40 de autobuze noi, pe traseele Galațiului

0
1297

Toate cele 40 de autobuze noi și moderne au fost livrate societății locale de transport public în comun, S.C.Transurb S.A., urmând să intre în circulație în perioada imediat următoare, după ce vor fi înmatriculate, informează Primăria municipiului Galați.
”Sunt 40 de autobuze moderne, cu toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor, care au venit la scurt timp după cele 20 de minibuze, tot noi, care circulă deja în oraș de câteva zile. Mereu m-am opus achiziționării de autobuze la mâna a doua pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții. Mai mult, pentru anul viitor ne dorim să avem și lotul de 20 autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.
Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Autobuzele sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. De asemenea, sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing.
Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate, Primăria municipiului Galați a alocat suma de 26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA.
Reamintim, Primăria municipiului Galați a achiziționat, cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane de lei, care circulă deja pe străzile orașului, precum și 20 de minibuze noi, costând 6.238.000 de lei, cu fonduri de la bugetul local, care au intrat pe trasee, de la 1 Decembrie. Totodată, este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei. Toate aceste investiții se înscriu în eforturile Primăriei Galați de a oferi un transport civilizat, de nivel european.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 19 =