În combinat s-a semnat CCM-ul. Siderurgiștii sunt nemulțumiți

0
2433

După ultima  rundă de negocieri dintre sindicaliști și administrație, desfășurată astăzi,  părțile au  semnat noul Contract Colectiv de Muncă, vechiul act fiind expirat încă de pe data de 15 ianuarie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, noul CCM prevede o creștere medie a salariilor cu 15%. La aceasta se adaugă și o creștere cu 58% a valorii bonurilor de masă. Practic, salariile vor crește în medie cu 240 de lei net, în condițiile în care cererea sindicatului reprezentativ Siderurgistul AMG se referea la o creștere salarială de 350 de lei.  

“ArcelorMittal Galați anunță că partenerii sociali au semnat Contractul Colectiv de Muncă pentru anul 2018. Acordul prevede pentru muncitori creșterea salariilor în medie cu 15%, a valorii bonurilor de masă cu 58% dar și alte beneficii financiare.Noul Contract pune o bază solidă pentru continuarea transformării unității noastre și adaptării acesteia la noile realități economice dificile”, se arată într-un comunicat de presă al ArcelorMittal. 

Rămâne de văzut cum vor reacționa siderurgiștii la semnarea noului CCM, pe rețelele de socializare, mai mulți din aceștia exprimându-și nemulțumirea față de noile prevederi salariale  și chiar intenția de a înceta lucrul pe secții și de a se retrage din sindicatul care a semnat noul CCM. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.