În ce cartiere va construi Primăria noi parcări

0
692

Municipalitatea gălățeană va continua să amenajeze ori să construiască parcări supraterane în cartiere, atât de necesare gălățenilor, în condițiile în care oamenii se confruntă, în multe zone ale orașului, cu o lipsă acută a locurilor de parcare, întrucât fostele administrații nu au gândit o strategie pentru reamenajarea spațiilor dintre blocuri.

Este pentru prima dată când Primăria se implică efectiv pentru reabilitarea infrastructurii de cartier și schimbarea la față a cartierelor Galațiului. Pe lângă parcările amenajate în locul garajelor demolate, autoritățile au gândit un plan amplu de construire a unor parcări supraterane, la nivelul solului sau supraetajate, în 12 locuri din oraș.

Este vorba despre cartierele Micro 39 A, în zona blocurilor N21, Y15 și C5; cartierul Micro 39 C, în zona talciocului, la blocurile B5-B6-Supeco; cartierul Țiglina 1, în apropierea Colegiului „Emil Racoviță”; cartierul Micro 20, pe strada Furnaliștilor, în zona Școlii Nr. 43, la bl. J8 și bl. G4-G5-J5; cartierul Țiglina 3, la Complexul Siret, în zona blocurilor E6-E7-E8-B13; strada Feroviarilor, în apropierea blocurilor ANL C4-C8-C9; cartierul IC Frimu, în zona blocului N3A; strada Nucului, în apropierea Școlii 31, la blocurile N14-Z16-Z17-Y25-U2-K5; cartierul Micro 38, pe strada Camil Ressu; cartierul Mazepa 1, la blocurile Dafin, Gorun, G3; cartierul Micro 19, în zona Lisboa; cartierul Micro 21, în apropierea blocurilor L6-D7-D8. Au început deja demersurile pentru studiile de prefezabilitate ale fiecărui proiect în parte.

„Am toată încrederea că proiectele pe care le-am început vor continua cu succes. Este nevoie de o viziune unitară pentru ca problema parcărilor să fie rezolvată, iar garajele să nu își mai aibă locul în cartiere. Pentru că un oraș modern înseamnă cartiere moderne”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

În ultimii patru ani, în municipiul Galați au fost amenajate peste 10.700 de noi locuri de parcare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + four =