Icoana Maicii Domnului a ajuns în Galaţi

0
3509

Sfânta Liturghie a fost, oficiată, astăzi, la Biserica „Înălţarea Domnului” mult mai devreme decât de obicei, credincioşii venind încă de la ora 5.00, la poarta bisericii, pentru a întâmpina icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Adam, icoană aflată în această perioadă în pelerinaj. Cu răbdare, sutele de credincioşi au aşteptat, la rând, pentru a se închina la Sfânta Icoană considerată făcătoare de minuni. După ce a fost oferită, spre închinare, timp de patru ore, Sfânta Icoană şi-a continuat drumul, urmând ca astăzi să fie oferită, spre închinare, în mai multe biserici din municipiul Galaţi.

 Icoana, care o întruchipează pe Sfânta Maria cu pruncul Isus în brațe, datează din 1559 și este cunoscută printre credincioși drept făcătoare de minuni. „Noi credem că face minuni şi chiar face, numai să avem un bob de credinţă, căci dacă nu mai avem nici credinţă, suntem pierduţi. Ne rugăm la Sfânta pentru sănătate în familie şi înţelegere şi linişte în ţară, să se mai liniştească apele”, spun credincioşii veniţi să se închine la Sfânta Icoană.

 Conform tradiţiei, icoana Maicii Domnului, adusă de la Mănăstirea Adam, se află, pe tot parcursul Postului Sfintei Marii, în pelerinaj prin bisericile din tot judeţul Galaţi. Sfânta Icoană a plecat în pelerinaj de la Mănăstirea Adam pe data de 1 august şi se va reîntoarce la finalul postului, pe 14 august, dată până la care va fi fost oferită spre închinare credincioşilor din peste 120 de biserici din judeţul Galaţi.

Pe tot parcursul zilei, icoana va fi oferită, spre închinare, prin mai multe biserici din municipiul Galați iar de la ora 19.00, va avea loc o procesiune a sfintei icoane, fiind purtată de la Biserica Mavramol la Biserica Precista. Pentru buna desfășurare a procesiunii, în intervalul orar 19,00 – 20,30, vor fi restricţii de circulație în municipiul Galaţi pe traseul cuprins între Biserica Mavramol – Aleea Mavramol – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei – strada Prelungirea Traian – strada Roşiori – strada Melodiei – Biserica Precista.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.