Iată până când mai primiți bani de centrale. Ce au decis autoritățile

0
2326

Gălățenii care își doresc să beneficieze, curând, de ajutorul financiar de 3.000 de lei, oferit de Primărie pentru a-și achiziționa un sistem alternativ de încălzire, mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a-și depune dosarul. Consilierii locali au decis, în ședința de joi, că termenul-limită pentru depunerea documentelor, însoțite de cerere, este 31 octombrie 2017, întrucât, de la data de 1 noiembrie, autoritățile vor repune în funcțiune sistemul centralizat de termoficare și, automat, plățile se suspendă în perioada în care în oraș se furnizează agent termic. Primarul Ionuț Pucheanu a ținut să sublinieze că „toate dosarele înregistrate pentru obținerea ajutorului financiar necesar achiziționării unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii vor fi plătite în următoarea perioadă”.

„Cetățenii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate mai pot depune documentele până la data de 31 octombrie 2017, urmând ca procedura să fie reluată imediat ce se va fi încheiat sezonul rece. Încurajăm cetățenii care au dosarele pregătite să le depună în următoarele zile și să devină independenți din punct de vedere termic. De altfel, numărul mare de solicitări pe care le-am avut ne arată că același lucru îl doresc și oamenii, ceea ce ne întărește convingerea că a fost o măsură mai mult decât necesară”, a spus edilul-șef.

Până la acest moment, peste 7.000 de persoane au cerut Primăriei ajutor financiar pentru a-și achiziționa centrale pe gaz, panouri radiante, centrale electrice etc. La începutul săptămânii, aproximativ 5.400 de gălățeni își primiseră deja banii, pentru ceilalți urmând să fie făcute plățile în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.