Iată cum veți folosi noile abonamente și bilete de călătorie. Primăria vă pune la dispoziție un scurt ghid

0
2728

Primăria municipiului Galați vă prezintă un scurt ghid al utilizării titlurilor de călătorie, având în vedere modificările din transportul public local în comun începând cu data de 1 aprilie 2021.

A. BILETUL QR CODE

a) TIPĂRIT
Poate fi procurat de la cele 25 de cabine Transurb şi de la automatele de vânzare instalate în majoritatea staţiilor de transport.

b) ELECTRONIC
Poate fi procurat pe telefonul mobil, din aplicaţia Transport Galaţi disponibilă pe
Google Play şi Apple Store.

B. CARD

Cardurile pot fi nominale sau nenominale. În ambele variante, cardurile pot fi procurate doar de la cabinele Transurb şi sunt reîncarcabile.

BILETUL QR CODE TIPARIT

  • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie scanarea la validatoare pentru activarea călătoriei pentru o durată de 60 de minute.
  • Dacă în acest interval de 60 de minute se schimbă mijlocul de transport e necesară o nouă validare.
  • Este permisă începerea unei călătorii oricând în interiorul timpului de valabilitate, fiind permisă finalizarea acesteia după expirarea timpului.

BILETUL QR CODE ELECTRONIC

  • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie mai întâi activarea şi apoi scanarea la validatoare pentru activarea călătoriei cu durata de 60 de minute. Timpul de 60 de minute curge de la activarea biletului electronic.
  • Este permisă schimbarea mijlocului de transport în cadrul celor 60 de minute, fiind necesară o nouă scanare la urcarea în alt vehicul.
  • După expirarea celor 60 de minute, călătoria rămâne valabilă până la coborârea din mijlocul de transport.

CARDUL NOMINAL SAU NENOMINAL

  • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie validarea cardului pentru activarea călătoriei pentru o durată de 60 de minute.
  • Dacă în acest interval de 60 de minute se schimbă mijlocul de transport e necesară o nouă validare.
  • Este permisă începerea unei călătorii oricând în interiorul timpului de valabilitate, fiind permisă finalizarea acesteia după expirarea timpului.

INFORMAŢII UTILE

La urcarea în orice mijloc de transport în comun validarea titlului de călătorie (portofel electronic, abonament, bilet) este obligatorie!

VALIDAREA CARDULUI

Apropiaţi cardul de validator şi menţineţi câteva secunde. Validatorul va emite un semnal sonor scurt. La final va apărea pe ecranul validatorului mesajul “Călătorie plăcută!”.

 VALIDAREA MULTIPLĂ

Dacă o persoană doreşte utilizarea pentru mai mulţi călători a cardului propriu, pe care sunt încărcate atât un abonament cât şi un portofel electronic sau extra călătorii, va fi folosită opţiunea de validare multiplă de la validatoare. Procedura se repetă ori de câte ori se schimbă mijlocul de transport în interiorul intervalului de 60 de minute. Atingeţi simbolul info “+” şi apropiaţi cardul de zona de validare în maxim 3 secunde.

VALIDAREA BILETULUI

Pentru validarea biletului QR code, tipărit sau electronic, activat în aplicaţia mobilă, se apasă butonul ”Bilet”. Ulterior, va fi scanat QR code-ul de pe bilet la 5-10 cm mai jos de zona de scanare, în zona unde scrie ”SCANAŢI BILETUL”. După scanare va apărea pe ecranul validatorului mesajul ”Călătorie placută” şi timpul rămas aferent călătoriei.

 ÎNCĂRCAREA/REÎNCĂRCAREA CARDURILOR

Încărcarea iniţială se face la achiziţionarea primului plan tarifar numai de la cabinele Transurb. Reîncărcarea ulterioară cu acelaşi plan tarifar se poate face la cabinele Transurb, la aparatele de vânzare sau on-line, prin aplicaţia Transport Galati  şi site-ul www.transportGalati.ro.

Reîncărcarea se poate efectua oricând, dar va intra în vigoare după expirarea celui în uz. Încărcarea unui nou plan tarifar pe card, diferit de cel iniţial, se va putea face doar la cabinele Transurb oricând, cu intrare în vigoare imediat cu data dorită.

PRECIZARE: Titlurile de calatorie cu tarif orar (abonament și bilet cu cod QR)  vor intra în vânzare la data de 1 aprilie 2021, dată la care vor fi retrase din vânzare biletele tradiționale (cu două călătorii în valoare de 4 lei). Toți călătorii care dețin bilete vândute până la 1 aprilie 2021 (fără cod QR) le  vor utiliza pînă la data de 30 aprilie 2021, dată după care aceste bilete sunt anulate.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 19 =