Iată cum va arăta centrul orașului după modernizare. Proiectul, scos la licitație

0
7772

Municipalitatea se pregătește să redea centrului orașului strălucirea de altădată, printr-un amplu proiect de modernizare, care prevede, printre altele, refacerea pasajului subteran, pe care fostele administrații l-au lăsat în paragină, înlocuirea pavajului și bordurilor, noi zone verzi și locuri de relaxare, dar și mobilier urban și modern.

„Ne propunem să redăm centrului orașului Galați strălucirea de odinioară! Scoatem la licitație proiectul privind amenajarea zonei centrale cuprinsă între strada Navelor (limita blocului P) și Potcoava de Aur. Vom interveni în acest perimetru cu lucrări de punere în valoare a monumentelor istorice definitorii pentru zona centrală a orașului, refacerea pasajului subteran (lăsat în paragină de ani de zile) și a spațiilor verzi, amplasarea unor copaci/arbuști ornamentali, reabilitarea fântânilor arteziene, înlocuirea pavajului și bordurilor, amenajarea unor spații pentru petrecerea timpului liber și înlocuirea pieselor de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, cișmele etc.). Proiectul este absolut necesar câtă vreme de ani de zile zona centrală a orașului suferă și lasă de dorit atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.”, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit edilului, din momentul atribuirii contractului, proiectarea este prevăzută să dureze 45 de zile, iar execuția lucrărilor – zece luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.