Iată cum arată noile troleibuze ale Galațiului. Vezi când vor fi introduse pe trasee

0
3154

Primul nou troleibuz (vezi foto), din cele 14 pe care Skoda Electric le va livra Galațiului, până la sfârșitul acestui an, a intrat deja în probe în Plzen (Cehia).

Modernele troleibuze, dotate cu sistem de climatizare (adică, încălzire în perioada sezonului rece şi aer condiţionat pe timp de vară), afişaj frontal tip LED în limba română şi sistem de informare a pasagerilor, rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi supraveghere video, vor fi introduse pe traseele din Galați, cel mai probabil, în luna decembrie, potrivit primarului Ionuț Pucheanu.

Reamintim că cele 14 troleibuze noi (model Skoda 26 Tr Solaris) vor avea 12 metri lungime și o capacitate de 90 de pasageri, iar Primăria va plăti pentru noile mijloace de transport în comun, piesele de schimb și training, peste 5,5 milioane de euro.

Skoda Electric a furnizat troleibuze de acest tip și altor orașe importante din România, dar și din alte țări, precum Timișoara, Baia Mare, Budapesta, Burgas, Varna și nu numai.

Municipalitatea va continua să achiziționeze noi mijloace de transport în comun. Așa cum v-am mai informat, pe lista scurtă a autorităților se află 70 de autobuze noi (50 medii și 20 mici).

Toate mijloacele de transport public în comun ale Galațiului vor fi albastre. Primarul Ionuț Pucheanu a declarat, în repetate rânduri, că își dorește o culoare unitară pentru transportul în comun. „De acum înainte, tot ce vom achiziţiona va fi în aceeaşi culoare, că va fi vorba de autobuz sau de tramvai”, declara edilul, în primăvara acestui an, la scurt timp după semnarea contractului cu Skoda Electric pentru achiziția celor 14 troleibuze noi.

Sursa foto: http://transphoto.ru/photo/1051596/?gid=4465

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.