Iată cum arată două dintre blocurile reabilitate cu bani europeni. Un nou apel de finanțare va fi deschis în curând

0
923

Blocurile G8 și G1 din cartierul Micro 18, care au în componență peste 80 de apartamente, și pentru a căror reabilitare termică Primăria a obținut fonduri europene, în colaborare cu asociațiile de proprietari, sunt aproape finalizate. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat, astăzi, că ”lucrările de reabilitare termică a blocurilor G8 și G1 sunt aproape finalizate”.

”Asociațiile de proprietari nr. 360 A și nr. 388 au intrat în parteneriat cu noi pentru accesarea de fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice a celor două imobile, astfel că gălățenii care locuiesc în cele peste 80 de apartamente din blocurile G8 și G1 beneficiază deja de confort termic sporit. Datorită fondurilor europene pe care am reușit să le câștigăm, blocurile sunt anvelopate, au tâmplărie și geamuri noi, terase termohidroizolate, lifturi înlocuite și, bineînțeles, un aspect modern”, a precizat edilul.
Potrivit primarului, municipiul Galați este în topul administrațiilor cu cele mai multe proiecte depuse și pe primul loc în Regiunea Sud-Est cu proiectele pentru creșterea performanței energetice a blocurilor. Avem deja proiecte cu fonduri europene de peste 26 de milioane de lei pentru creșterea performanței energetice a peste 20 de blocuri”, a subliniat Ionuț Pucheanu.

Edilul Galațiului a anunțat că, în curând, se va deschide un nou apel de finanțare dedicat reabilitării termice a blocurilor și a invitat asociațiile de proprietari să se înscrie, alături de Primărie, în cursa pentru a accesa bani europeni destinați acestor tipuri de lucrări. ”Invit asociațiile de proprietari se alăture municipalității pentru a întocmi actele premergătoare depunerii proiectelor, în așa fel încât să înfrumusețăm aspectul orașului și să câștigăm un plus de confort pentru toți cetățenii”, a punctat edilul.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =