Hoți la ATM-uri și la farmacii

0
917
În perioada 1-4 mai, polițiștii gălățeni au arestat mai mulți hoți care fie au tâlhărit, pe stradă, oameni de bună credință, fie au acționat în noaptea de 1 mai.
Cea mai recentă faptă s-a petrecut astăzi, la 10.12, când polițiștii au fost chemați în ajutor, pe numărul de urgență 112, în apel precizându-se că pe strada Brăilei, în dreptul ATM-ului de la Potcoava de Aur, un tânăr ar fi smuls din mâna unei femei în vârstă de 74 de ani, 500 de lei, după care ar fi fugit pe strada Sf. Spiridon.  Polițiștii l-au identificat în scurt timp pe tâlharul de 26 de ani care acum este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, fiind reținut,  pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților în vederea dispunerii unei masuri preventive.
Și pe 1 mai au lucrat hoții. Astfel, polițiștii au surprins în flagrant un bărbat de 36 de ani care încerca, la ora 1.20, să fure bunuri din interiorul unei farmacii. Hoțul a fost prins, dovedindu-se ulterior că, în perioada 21 aprilie-1 mai,  tot el forțase intrările a alte 7 farmacii, în 3 din ele reușind să pătrundă și să fure suma totală de 3 300 de lei. Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Tot pe 1 mai, la ora 9.10 dimineața, polițiștii au descoperit, în centrul orașului, în fața unui ATM, un tânăr de 22 de ani și un minor de 12 ani, care înceracu să utilizeze un card bancar care nu le aparținea. La percheziție, asupra tânărului de 22 de ani s-a găsit și un tichet de masa electronic, aparținând, de asemenea, proprietarului cardului bancar. Acesta a fost contactat de polițiști și a precizat că, în după amiaza zilei de 30 aprilie, în timp ce se afla în cartierul Mazepa, a fost deposedat, prin distragerea atenției, de portofelul în care avea cele două carduri și actul de identitate. Cei doi hoți sunt acum cercetați pentru furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și tentativă la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =