Halucinant! Locatarii unui bloc din Galați și-au construit gard înainte de intrarea în scară

0
5560

Din ciclul ”Jungla urbană și viețuitoarele ei”. Avem pretenția să trăim într-o urbe dezvoltată, modernă și veselă, așa cum sunt multe dintre orașele civilizate ale Uniunii Europene, la care privim cu jind, de multe ori. Avem pretenția să fim tratați cu respect de către semenii noștri și să fim prețuiți. Dar tocmai noi, cei care contestăm vehement lipsa de bun simț, de educație și cerem condiții civilizate de trai, avem apucăturile unor cetățeni demni de un oraș de lumea a treia.

Dovadă stă chiar modul incredibil în care au înțeles locatarii unei scări de bloc din Galați să securizeze accesul în imobilul în care locuiesc, lipsit de orice logică și rațiune. Deși scara este dotată cu interfon, ceea ce înseamnă că în bloc nu este permis accesul oricui, pentru unii dintre locatari nu este de ajuns, așa că au ridicat un gard din metal (vezi foto) pe trotuar, dotat cu poartă și clanță, înainte de intrarea în bloc.

Fotografia ne-a fost pusă la dispoziție de un gălățean care, luni dimineață, a mers la scara 2 a blocului A2, din Doja (în spatele magazinului de mobilă Staer) pentru a afla programul cabinetului stomatologic care funcționează la parter. Indignat, bărbatul a întrebat un cunoscut care locuiește în zonă, care este motivul și de cât timp găzduiește domeniul public o asemenea hidoșenie. Așa a aflat că, de câteva săptămâni, cei din scară au montat gardul pentru a împiedica accesul ”petrecăreților” din cartier, care seara se instalau pe treptele blocului, făceau gălăgie și mizerie, fapt ce îi deranja pe locatari.

În situația aceasta, ne întrebăm de ce mai există în oraș instituții care se ocupă cu ordinea și liniștea publică? Unde sunt ele atunci când cetățenii au nevoie să intervină? Și 2: despre ce restructurare a municipiului Galați și modernizare putem vorbi în condițiile în care unii dintre cetățeni sunt lăsați să facă pe domeniul public tot ce le tună prin cap, fără să țină cont de reguli elementare de estetică și norme minime de trai civilizat?

Cât despre legalitatea unei astfel de ”construcții”, îi așteptăm pe cei în drept să ne lămurească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.