Hai să ne râdem cu Onuţ Atanasiu, acest Dănilă Prepeleac liberal! (I)

0
1723

Din ciclul Febra Galbenă. Sigur, ceea ce vom povesti mai în jos pare de râs, dacă n-ar fi de plâns!

De mai bine de două luni principala preocupare a tuturor, mai puţin a unuia, este lupta cu acest nenorocit de  nou coronavirus care ne-a mâncat zilele şi ne-a stricat neamu şi tihna. Acel unu de care ziceam este Onuţ Atanasiu, un tip care tot de peste două luni, are ca preocupare zbânţuielile politice, în loc să se ocupe de lecţiile on-line pe care ar trebui să le predea elevilor de la LVA, unde, nemeritat, ocupă locul de director adjunct. Ba mai mult, elucubraţiile lui politico-administrative nu sunt susţinute şi de o poziţie fruntaşă în PNL. Individul s-a autoproclamat lider al grupului PNL din Consiliul Local Galaţi, funcţie pe care o găseşti doar în Tabelul lui Mendeleev. Cu această titulatură îşi semnează comunicatele de presă cu care intoxică reţelele de socializare şi adresele de mail ale redacţiilor şi jurnaliştilor.

Dar, să vorbim de ultima lui ispravă, care dacă ar fi doar una individuală nu ar fi mare lucru, dar e în numele PNL Galaţi, că doar e ,,liderul grupului de consilieri liberali”.

Într-un comunicat de presă datat 28 aprilie, Onuţ acuză municipalitatea de incompetenţă pentru că are un minus la buget din colectarea de taxe şi impozite pe primul trimestru al anului de 11 milioane lei faţă de perioada similară a anului trecut.

,,Dacă în primele trei luni din 2019 încasa de la persoanele fizice impozite de 9,8 milioane de lei și de peste 18 milioane de la persoane juridice, în perioada similară din acest an a strâns doar 8,2 milioane de lei de la persoane fizice și 8,5 milioane de la cele juridice. În total, incompetența se traduce într-un minus de 11 milioane la buget”, zice liberalul în comunicat.

Sigur, mujicul din stradă, haştagistul sau tefelistul de serviciu i-ar da dreptate imediat şi ar împroşca cu noroi actuala administraţie locală, mai ales că-i pesedistă. Numai că în urmă cu o lună, pe 25 martie, acelaşi Onuţ, profesor de meserie şi care ar trebui să-i înveţe pe elevi câte ceva despre cinste şi corectitudine, cerea aceleiaşi administraţii locale pe care o blamează acum, în numele PNL, următoarele: ,, suspendarea plății chiriilor către UAT Municipiul Galați, acolo unde municipalitatea este proprietar, dacă activitatea nu poate fi desfășurată, indiferent de natura ei. De exemplu, în Piața Centrală, aproximativ 230 de comercianți nu își mai pot desfășura activitatea, dar trebuie să achite în continuare chirii lunare cuprinse între 900 – 6.000 de lei/ spațiu. Situații similare sunt și în alte piețe; scutirea de la plata taxei/ abonamentului Ecosal pe întreaga perioadă cât agentul economic/ ONG nu funcționează; amânarea/eșalonarea plăților semestriale către serviciul de Taxe și Impozite, fără perceperea de penalități; scutirea de la plata taxelor și impozitelor pentru mijloacele auto deținute de agentul economic/ ONG și impozitul pe terenuri și clădiri, pe perioada în care în care nu se poate desfășura activitatea; prelungirea datelor de valabilitate pentru autorizațiile de constructive; poliția locală să aibă rol preventiv și să aplice cu precădere avertismente, amendând doar după ce a fost emisă o atenționare”.

Este de-a dreptul obscen halul în care acest individ încearcă să acrediteze ideea că municipalitatea este incompetentă pentru că a strâns mai puţini bani din taxe, impozite şi alte obligaţii, în condiţiile în care îi ceri să anuleze, proroge sau desfiinţeze acele taxe, impozite şi obligaţii.

Acesta este Onuţ Atanasiu acest Dănilă Pepeleac liberal, ,,nechitit la minte şi nechibzuit la trebi”, aşa cum îl caracteriza Creangă în basm. Din păcate, Onuţ Prepeleac nu e personaj de basm, e un personaj politic toxic , care în vremuri de pandemie, în loc să-şi ajute semenii aflaţi la ananghie, continuă să facă o politică de duzină în speranţa că va fi desemnat candidat de primar.  Prostia, ticăloșia și dubla măsură au infestat locul mai ceva decât noul coronavirus! Vom reveni!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.