Hai la piață! Luna octombrie a venit cu ciuperci de toamnă, sfeclă roșie și măceșe pe tarabe

0
482
Reprezentanții Administrației Piețelor îi invită pe gălățeni la piață pentru a cumpăra cele mai proaspete și sănătoase legume și fructe, multe dintre ele direct de la producători din județul nostru. De această dată, în cadrul campaniei de promovare a produselor locale, sănătoase, gustoase și proaspete, conducerea Piețelor anunță că luna octombrie a venit pe tarabe cu sfeclă roșie, ciuperci de toamnă, dar și măceșe.
Producătorii și comercianții din piețele gălățene vă așteaptă în noul sezon cu noi recolte! Sfecla roșie, bogată în vitamina D, fier, potasiu și fibre, este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului. Sucul de sfeclă roșie este o sursă excelentă de antioxidanți și nitrați naturali. Ne bucurăm în această perioadă și de ciuperci – ghebe, hribi, gălbiori – atât de aromate și de gustoase! Din ele puteți găti o delicioasă tocăniță sau le puteți găti după o rețetă simplă, la cuptor. Bucurați-vă de recoltele lunii octombrie la piață!”, transmit reprezentanții Administrației Piețelor, care spun totodată că pe tarabe au apărut și măceșele, care „sunt foarte eficiente în tratarea și prevenirea multor afecțiuni de sezon. Acestea sunt foarte bogate în vitamina C, dar conțin și vitaminele A, P, K, B1 și B2, zinc, magneziu și antioxidanți”.
Ceaiul de măceșe ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și la creșterea rezistenței capilarelor sanguine, având și proprietăți diuretice, sprijinind digestia și stimulând pofta de mâncare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =